Flockit Flocktechniek

Prijzen Kleuren Werkwijze Projecten

 

Flockit Flocktechiek is gespecialiseerd in het flocken van objecten. Het flocken van auto-interieur zie je met name in de autosport, maar ook voor “normale” auto’s is het mogelijk onderdelen te laten flocken. Door delen te flocken wordt een fluweel-achtig oppervlak gecreëerd, wat naast een mooi uiterlijk ook veel voordelen heeft.

Bijna elke oppervlak is geschikt om geflockt te worden. Het object of oppervlak wordt behandeld met een lijm coating. Vervolgens worden de Flock vezels eletronisch geladen en hierdoor worden de vezels in de lijm getrokken. Dit zorgt voor een hoge dichtheid van velzels van tot wel 150.000 vezels per vierkante centimeter. Dit creëert de fluweel-achtige look.

De flocktechniek wordt niet alleen veel toegepast in de automotive, maar ook voor afwerking van koffers, verpakkingen, interieurdelen en veel meer. Flock epoxy kan aangebracht worden op eindeloos veel materialen zoals plastic, metalen, hout, rubber, polyester, gips en piepschuim.

Benieuwd naar mogelijkheden voor jouw uitdagingen? Neem gerust contact met ons op!

 

Wat is flocken?

Flocken is een oude techniek en wordt vaker toegepast dan verwacht. Met de flocktechniek worden vezels in een hechtlaag. Dit gebeurt met behulp van statische elektriciteit. Doordat de vezels statisch geladen worden, komen deze rechtop in de hechtlaag te staan. Dit geeft een suede-/fluweelachtige look.

Voordelen van flocken:

Toepassingen

Doordat flock op vrijwel alle ondergronden is toe te passen zijn ook de mogelijkheden groot. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden opgesomd. We staan open voor alle suggesties, dus twijfel niet en bel ons met jouw vragen! (026-7504543)

Flockit Flocktechniek werk voor Vincent Van Gogh Museum

Voor een nieuwe expositie van het Van Gogh museum heeft Flockit Flocktechniek meegewerkt om meubilair rood af te werken door middel van het flocken. Supergaaf project om aan mee te werken!