Uitlijnen & uitwegen

Uitlijnen

Wanneer er aanpassingen zijn gedaan aan het onderstel van de auto is het raadzaam de auto uit te lijnen. Door de beperkte ruime en een wel gewaardeerde uitlijner bij ons in de buurt hebben wij gekozen dit uit te besteden aan Roberto Curre. Hemelsbreed wel 150meter van ons verwijderd.

Of het nu gaat om uitlijnen na het vervangen van een stuurkogel, plaatsen van een schroefset of het precies afstellen van een auto naar wens. Wij kunnen alles bereiken in samenwerking met Roberto. Hierin ontnemen wij jou de zorg.

 

Uitwegen

Het uitwegen van een auto is echter een hoofdstuk los daarvan. Wanneer een auto op circuit niveau gebruikt wordt, is het verstandig de auto uit te wegen. Hierbij wordt de auto met zijn wielen op weegschalen geplaatst.

Hierdoor is het mogelijk om:
– Het totale gewicht van de auto (leeg, of rijklaar incl. bestuurder)
– Wieldruk per wiel te wegen tot 0,5kg nauwkeurig
– Het gewicht per zijde te wegen (links-rechts, voor-achter)
– Diagonale verhouding in gewicht te wegen

Nou is het wegen stap 1, maar nadat deze gegevens naar voren komen is het stap 2 om hier iets mee te doen.

Wat is er haalbaar met het uitwegen?
Door het meten is er een verhouding aan wieldruk uit gekomen. Daardoor kan er gespeeld worden met een gewichtsverdeling. Denk dan bijvoorbeeld aan verplaatsen van delen (accu bijvoorbeeld). Daarnaast is de diagonale verhouding (wieldruk l.v. & r.a. tegenover r.v. & l.a) van belang voor het bochtengedrag. Ook is het direct te zien of een auto het minimale gewicht voor een bepaalde klasse heeft, zo niet kan dit aangepast worden.

Wanneer het onderstel de mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld veer voorspanning aan te passen is er veel aan af te stellen.

Bij RA-Performance is het mogelijk om een auto uit te laten wegen en in overleg aanpassingen uit te voeren. Wij hanteren een tarief voor een basis weging van de auto voor €65,-. Hiervoor wordt de auto op de schalen geplaatst, gewogen en van de metingen wordt een uitgebreid rapport opgemaakt.

Daarna kunnen wij de nodige aanpassingen uitvoeren, natuurlijk volledig in overleg, voor een gunstig tarief van €64,50 incl. btw.

Afspraak maken? Bel ons op 026-7504543 of email direct!