Motordrive racing seats

Motordrive is een fabrikant in de UK met meer dan 30 jaar ervaring. Motordrive is het enige bedrijf in de UK met de 5 en 10 jarige FIA keuringen voor stoelen en met de hoogste FIA stoel homologatie voor de racerij en rally; de FIA 8862-2009 keur!

Alle stoelen zijn FIA gehomologeerd. Daarnaast biedt RA-Performance met Motordrive de mogelijkheid om aan de hand van lichaamsmaten de perfect passende stoel te leveren.

 

Pro series

FIA 8855-1999

Endurance series

FIA 8855-1999

Race series

FIA 8855-1999

MD10 series

FIA 8855-1999

Tijdloos en klassiek ontwerp. Het meest populaire stoel ontwerp over de wereld Open geïntegreede “oren”, een diepere zit en hogere zij support De race serie heeft geïntegreerde “oren” voor goede zij protectie van het hoofd. Zowel voor race als rally gebruik. De nieuwe serie stoelen met 10 jaar FIA keuring!
Meer info Meer info Meer info Meer info

 

Direct bestellen? Vul dan ons contact formulier in of bel op 026-7504543. Dan bespreken we alle gegevens door.

Proefzitten? Maak een afspraak of kom bij ons langs in Velp. Aan de hand van onze demo stoelen kun je jouw keus maken waarin wij alle adviezen kunnen geven.

Stoel personaliseren? Er zijn bij elke stoel vele opties. Keuzes in materiaal, stoffen, logo’s op de stof, andere kussens, bolt-on hoofdsteunen (“oren”) en meer. Bel ons voor de mogelijkheden!

 

De Pro, Endurance en Race series kunnen besteld worden gemaakt uit de volgende materialen:

Composiet – Voornamelijk polyester en versterkt met composiet op de essentiële punten.

Hybrid – Combinatie van carbon en kevlar. Daardoor 30% stijver dan de composiet variant. Hierdoor krijg je meer gevoel en feedback van de auto. En natuurlijk is dit materiaal lichter van gewicht.

Carbon – Compleet carbon is deze stoel nogmaals 15% stijver dan de hybride versie. Hierdoor nog meer feedback en nog een stuk lichter!

* De MD10 serie wordt alleen geleverd in carbon. Daardoor heeft deze stoel een FIA keur van maar liefst 10 jaar!

Motordrive tests

Vanzelfsprekend is veiligheid prioreit 1 bij de productie van race stoelen. Motordrive is het enige bedrijf in de UK met de hoogste FIA stoel homologatie voor de racerij en rally; de FIA 8862-2009 keur. Om dit te bereiken is er veel geïnvesteerd in ontwerp, testen en know-how. Dit is direct toegepast op de complete stoelen range. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat je verzekerd bent van een goede, veilige stoel.

Dit is een Motordrive Race stoel in een side impact test met 15G aan krachten.